Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Επιτυχίες Μουτούση και Ερνέστου Πιλάλη στο ΔΤ "Ίσθμια 2013"


Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Διεθνής Μέτρ της ΑΕΚ, Κων/νος Μουτούσης, στο 23ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Τουρνουά "Ίσθμια 2013". Ο σκακιστής του Δικεφάλου, τερμάτισε στην 9η θέση, πίσω από 8 Grand Maitre (5 Έλληνες και 3 ξένους) και μπροστά από περίπου 80 άλλους ισχυρούς σκακιστές και σκακίστριες του Πρωταθλήματος. Είναι όμως 6ος μεταξύ των Ελλήνων σκακιστών που αγωνίστηκαν, γεγονός που του έδωσε την πρόκριση για το 63ο (κλειστό) Πρωτάθλημα Ελλάδας, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο 10 κορυφαίοι σκακιστές. 


Στο ίδιο τουρνουά και συγκεκριμένα στον Γ' όμιλο, αγωνίστηκε ο 7χρονος Ερνέστος Πιλάλης, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση (με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες). Ο νεαρός σκακιστής της ΑΕΚ, αγωνίστηκε στον Γ' όμιλο όπως προαναφέρθηκε, ο οποίος αποτελούταν από 38 σκακιστές και σκακίστριες χωρίς διεθνή αξιολόγηση, κυρίως νέους μέχρι 16 ετών. Αν και από τους μικρότερο ηλικιακά του ομίλου, κατάφερε και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και ένα από τα κύπελλα που οι διοργανωτές έδωσαν στους 3 πρώτους. Την Παρασκευή 30/8, ο Ερνέστος, θα βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία, για να αγωνισθεί στο 1ο ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας γρήγορου σκακιού (ράπιντ).

Στις φωτογραφίες εμφανίζονται ο Κων/νος Μουτούσης (φωτό νο1) και στη φωτό νο2, ο Ερνέστος Πιλάλης (δεξιά), μαζί με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, που πραγματοποίησε τις απονομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες