Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αποτελέσματα σκακιστών ΑΕΚ στο 24ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής, τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα για το έτος 2012, στα οποία συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, απ' όλη την Ελλάδα. 
Από το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ, συμμετείχαν τρεις συνολικά σκακιστές. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν οι Μιχάλης Γρηγοριάδης, Βασίλης Παπακώστας (φωτό) και Ερνέστος Πιλάλης. 
Οι λιλλιπούτειοι σκακιστές του "Δικεφάλου", μπορεί να μην κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο, όμως η πορεία τους κρίνεται ως ικανοποιητική. 
Αναλυτικότερα, ο εκ των παλαιοτέρων σκακιστών του συλλόγου, ο Μιχάλης Γρηγοριάδης, κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία της Α' Γυμνασίου (επί συνόλου 61 σκακιστών). Ο Μιχάλης, συγκέντρωσε 6.5 βαθμούς σε 9 αγώνες και ισοβάθμησε στην 3η θέση μαζί με άλλους τρεις σκακιστές. Όμως, μετά την άρση των κριτιρίων ισοβαθμίας, κατατέγη στην 5η θέση. Συνολικά πέτυχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (με απόδοση ΕΛΟ 1542 βαθμούς).
Ο Χιώτης σκακιστής της ΑΕΚ, ο Βασίλης Παπακώστας, συμμετείχε στην κατηγορία της Ε' Δημοτικού. Κατετάγη στην 17η θέση, επί συνόλου 75 σκακιστών, μαζεύοντας 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Σαφώς και οι ικανότητές του ήταν για κάτι παραπάνω, αλλά σε αυτές τις ηλικίες τα πάντα είναι ρευστά. Συνολικά πέτυχε 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, έχοντας απόδοση ΕΛΟ 1259.
Τέλος, ο μικρότερος σκακιστής της ΑΕΚ που συμμετείχε ποτέ με τη φανέλα του "Δικεφάλου" σε επίσημη Πανελλήνια ατομική διοργάνωση, ο Ερνέστος Πιλάλης, κατετάγη στην 20η θέση στην κατηγορία των νηπίων (ανάμεσα σε 37 συμμετέχοντες). Ο γιός του επί σειρά ετών εφόρου του σκακιστικού τμήματος, Χρήστου Πιλάλη, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε παρόμοια διοργάνωση, με σκοπό κυρίως την αποκόμιση εμπειριών. Συγκέντρωσε 4,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, έχοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες (απόδοση ΕΛΟ 1200). 
Σίγουρα το μέλλον ανήκει σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, αρκεί να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο και να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια και στο μέλλον. 
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://chioschess.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

Ετικέτες