Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Οι σκακιστές της ΑΕΚ στο 24ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Ο Μιχάλης Γρηγοριάδης (14 ετών), ο Βασίλης Παπακώστας (10,5 ετών) και ο Ερνέστος Πιλάλης (5,5 ετών), είναι οι σκακιστές της ΑΕΚ που προκρίθηκαν και θα αγωνιστούν στην τελική φάση του 24ου Πανελληνίου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από 8 έως 9 Απριλίου, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. 


Ο εκ των παλαιοτέρων σκακιστών του "Δικεφάλου", ο Μιχάλης Γρηγοριάδης, θα αγωνιστεί στην κατηγορία των μαθητών της Α' Γυμνασίου. Στόχος του Μιχάλη είναι η κατάκτηση μιας εκ των κορυφαίων θέσεων στην κατηγορία του. 
 

Ο Χιώτης Βασίλης Παπακώστας, που πέρυσι το καλοκαίρι κατέλαβε τη 2η θέση στην κατηγορία Παμπαίδων, στο Πρωτάθλημα Ελλάδος, είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στην Ε' Δημοτικού. Φέτος, τερμάτισε 1ος στο 9ο Σχολικό Πρωτάθλημα της Χίου, στην κατηγορία των μαθητών της Ε' Δημοτικού και πήρε έτσι την πρόκριση για τα τελικά. 




Ο Ερνέστος Πιλάλης, υιός του εκ των ιδρυτών και επί σειρά ετών εφόρου του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, Χρήστου Πιλάλη, άρχισε να μαθαίνει σκάκι το καλοκαίρι που μας πέρασε και θα αγωνιστεί στην κατηγορία των νηπίων. Ο δρόμος του προς την πρόκριση ήταν μακρύς, αφού ξεκίνησε από την Προκριματική φάση της Νότιας Αττικής, κατακτώντας την 3η θέση. Προκρίθηκε έτσι στην τελική φάση του 24ου Σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής, στην οποία τερμάτισε 14ος, παίρνοντας και αυτός την πρόκριση για την τελική φάση της Χαλκιδικής.

Ευχόμαστε και στους τρεις σκακιστές μας καλή επιτυχία στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες