Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Το σκάκι της ΑΕΚ στο "ALL SPORTS SHOW AND FASHION"


Με μεγάλη επιτυχία, συνεχίζεται η παρουσία του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, στην έκθεση "All Sports Show and Fashion", η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 23/9 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2/10, στο εκθεσιακό κέντρο "Metropolitan Εxpo", πλησίον του Α/Δ "Ελ. Βενιζέλος" (ώρες λειτουργίας 10 πμ - 10 μμ καθημερινά). 



Από το περίπτερο του Δικεφάλου, το οποίο έχει κλέψει κυριολεκτικά την παράσταση, έχουν περάσει εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ (Γκέντζογλου, Κωνσταντόπουλος), παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές (Αρδίζογλου, Σαργκάνης), σχεδόν όλες οι αθλήτριες βόλεϊ της ΑΕΚ (Γκούζου, Κις, Μπορόβιντσεκ, Παπαγεωργίου, Σάκουλα, Γκιουζέλη, Παπαφωτίου), οι Πρωταθλητές του χάντμπωλ της ΑΕΚ (Τσαούσης, Αϊβάζης), αθλητές του πινγκ πονγκ του Δικεφάλου, η πολυπρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου και πλήθος κόσμου, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων. 



Τα σχόλια τα οποία επισύρει το περίπτερο είναι άκρως εγκωμιαστικά, απόρροια της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε ο βασικός μας χορηγός, η εταιρία "Apstage", η οποία και επιμελήθηκε το όλο στήσιμο. Επίσης, την παράσταση έκλεψε η επιδαπέδια σκακιέρα, ευγενική χορηγία της Cosmote, η οποία παρέχει και το ασύρματο ίντερνετ για τις ανάγκες του κιτρινόμαυρου περιπτέρου. Τους δύο φορητούς υπολογιστές Macbook που βρίσκονται στο χώρο της ΑΕΚ, χορηγεί η iSquare.  


Από τον σκακιστικό χώρο της ΑΕΚ, τον μοναδικό του αθλήματος στην έκθεση, έχουν "παρελάσει" εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τις ακαδημίες του Δικεφάλου, δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν μια παρτίδα σκάκι, είτε με τη χρήση ρολογιού, είτε χωρίς, είτε κάνοντας χρήση της σκακιέρας εδάφους. Ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έκαναν σα μικρά παιδιά μετακινώντας την Ρένα και τον Ίππο ή τον Πύργο, στην γιγαντιαία σκακιέρα που είναι στημένη στο έδαφος.Τις πρώτες τρεις ημέρες της λειτουργίας της έκθεσης, πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες γράφτηκαν στις Ακαδημίες του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ, που θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.
Την Κυριακή 25/9, το απόγευμα, ο διεθνής μετρ της ΑΕΚ Κώστας Μουτούσης, αντιμετώπισε ταυτόχρονα 20 από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του σκακιστικού τμήματος, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες!!  Ανάμεσα στους "αντιπάλους" του Κώστα στην σκακιέρα, ήταν και ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Θανάσης Μιχαήλ, ο οποίος έδειξε ότι γνωρίζει αρκετά καλά τα "μυστικά" των 64 τετραγώνων. Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το blog του τμήματος.



Στα του προγράμματος της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν διάφορες ομιλίες (σκακιστικού ή μη περιεχομένου), ενώ το αμιγώς σκακιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες simultane, αγώνες blitz και τυφλό σκάκι.
Σας περιμένουμε όλους από κοντά, να γνωρίσετε τον κιτρινόμαυρο χώρο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο κορυφαίο πνευματικό άθλημα, το σκάκι! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες