Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Στους "32" του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIDE οι Nielsen και Bacrot

Στον 3ο γύρο (φάση των "32"), του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIDE  που διεξάγεται στην ρωσική πόλη Χάντυ-Μανσίσκ, προκρίθηκαν οι σκακιστές της ΑΕΚ, ο Δανός GM Peter-Heine Nielsen και ο Γάλλος GM Ettiene Bacrot. 




Ο Δανός σκακιστής του Δικεφάλου, επικράτησε επί του Άγγλου GM Michael Adams, με συνολικό σκορ 2.5-1.5. Οι δύο πρώτες παρτίδες κανονικού χρόνου, όπως και η πρώτη παρτίδα rapid, ήταν ισόπαλες, όμως ο Peter επικράτησε στην δεύτερη παρτίδα rapid, γεγονός που του έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.



Ο Ettiene, επικράτησε με σκορ 3-1 επί του Ουζμπέκου Αnton Filippov και προκρίθηκε και αυτός με τη σειρά του στους "32" καλύτερους σκακιστές της διοργάνωσης. Ο Γάλλος GM της ΑΕΚ, αν και ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα κανονικού χρόνου, με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε 1-1 και με δύο νίκες στις παρτίδες rapid, να πάρει την πρόκριση.


Ο επόμενος (3ος γύρος), θα διεξαχθεί το Σάββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου, όταν και θα διεξαχθούν οι παρτίδες κανονικού χρόνου, ενώ οι παρτίδες tie-break, θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 5/9. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες