Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πρόκριση για την ΑΕΚ στο Final-4 του Κυπέλλου Αττικής!

Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά στην Ιστορία της, θα διεκδικήσει τον τίτλο του Κυπέλλου Αττικής, αφού προκρίθηκε στο Final-4 της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου 2011. Ο "Δικέφαλος", μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 2.5 - 1.5 επί του ΑΟ "Ζήνων" Γλυφάδας και έτσι τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προηγείται στο σκορ με 1-0, μετά την επικράτηση του Καλέση στη 2η σκακιέρα. Η ομάδα του Ζήνωνα, ισοφάρισε το σκορ άμεσα, μετά τη νίκη του Κοεράντ επί του Γρηγοριάδη. Ακολούθως, είχαμε την ισοπαλία του Κοσμά-Λέκκα, για να φτάσουν έτσι τα πάντα να κρίνονται στην 1η σκακιέρα, στη μονομαχία Κολιόπουλου-Μουτούση (οι οποίοι είχαν την ονομαστική τους εορτή και με την ευκαιρία τους ευχόμαστε να είναι πολύχρονοι). Ο σκακιστής της ΑΕΚ βρέθηκε σε καλύτερη θέση, την οποία και εξαργύρωσε με τον πόντο της νίκης, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και στέλνοντας την ΑΕΚ στα ημιτελικά.
Αναλυτικά το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης (σε παρένθεση αναγράφεται ο βαθμός αξιολόγησης της FIDE για κάθε σκακιστή):

ΑΟ "ΖΗΝΩΝ" ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΕΚ 1.5 - 2.5
1. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος (2266) - ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κων/νος (2450) 0-1
2. ΚΟΡΔΗΣ Κων/νος (2224) - ΚΑΛΕΣΗΣ Νικόλαος (2476) 0-1
3. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας (2255) - ΚΟΣΜΑΣ-ΛΕΚΚΑΣ Δημήτριος (2183) 1/2-1/2
4. ΚΟΕΡΑΝΤ Φίλιππος (2059)  - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος (2311) 1-0

Πλέον, απομένουν μόλις δύο βήματα για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδας στην Αττική. Την πρόκριση στο Final-4 της διοργάνωσης πήραν εκτός από την ΑΕΚ και οι ΕΟΑΟ "Ο Φυσιολάτρης" Νίκαιας, ΣΑΣ Κορωπίου και ΣΟ Αιγάλεω.
Οι αγώνες για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Αττικής, ξεκίνησαν πριν το Πάσχα, με τη συμμετοχή 74 συνολικά ομάδων όλων των κατηγοριών (με 12 από αυτές να είναι ομάδες της Α' Εθνικής). Ο νικητής, πέρα από το τρόπαιο, κερδίζει και τη συμμετοχή του στις "8" καλύτερες ομάδες (προημιτελικά), του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην Αττική στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες