Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δεν τα κατάφερε στον τέταρτο γύρο η Cmilyte

Δεν κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί η αθλήτριά μας, καθώς ηττήθηκε από την διεθνή μετρ Nadezdha Kosintseva.

Στην παρτίδα που παίχτηκε εχθές η Viktorija είχε προετοιμάσει την βαριάντα κι έτσι η αντίπαλός της χρειάστηκε να σκεφτεί σε κάποιο σημείο της παρτίδας για μια ολόκληρη ώρα. Παρόλα αυτά, αν και η Cmilyte βρέθηκε με καλύτερη θέση, η Kosinteva κατάφερε να αμυνθεί εξαιρετικά.

Φτάνοντας στην πίεση χρόνου οι σκακίστριες υπέπεσαν σε αμοιβαία λάθη και η θέση πέρασε από όλα τα δυνατά αποτελέσματα. Ως γνωστόν στο σκάκι κερδίζει αυτός που κάνει το προτελευταίο λάθος και αυτή ήταν η Nadezhda Kosintseva. Η Viktorija στο φινάλε άλλαξε πύργους, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προκύπτον φινάλε βασιλισσών.

Στις υπόλοιπες παρτίδες o Short με τα μαύρα σε μια γαλλική δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ινδό αντίπαλό του και στον πέμπτο γύρο αντιμετωπίζει την Nadezhda Kosintseva. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Short πριν από δύο γύρους είχε αντιμετωπίσει και τη δεύτερη αδερφή Kosinteva, την Tatiana, η οποία επίσης συμμετέχει στο τουρνουά.

Ο αειθαλής Viktor δεν κατάφερε να κερδίσει τον Bologan, έστω κι αν είχε καλύτερες θέσεις, παρόλαυτά έχει 3 στα 4. Μην ξεχνάμε ότι ο Korchnoi αγωνίζεται από σχεδόν το 1950 στα μεγάλα τουρνουά και κοντεύει τα 80.

Στον πέμπτο γύρο και στο δεύτερο τραπέζι αγωνίζεται ο Βασίλης Κοτρωνιάς με τα λευκά ενάντια του Vasilly Ivanchuk. Οι δύο συμπαίκτες στην Π.Σ. Περιστερίου, έχουν αμφότεροι από 3,5 βαθμούς. Στον τέταρτο γύρο ο Βασίλης κέρδισε, εύκολα τον FM Tom Weber, ενώ ο Vasilly Ivanchuk με εντυπωσιακή θυσία πύργου, την οποία ο αντίπαλος του δεν αποδέχτηκε, κέρδισε τον GM Viktor Erdos.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στο εξαιρετικό site των αγώνων: www.gibraltarchesscongress.com. Εκεί μπορείτε να δείτε live τις παρτίδες, live σχολιασμό και βίντεο από την αίθουσα των αγώνων. Επιπλέον στο chessdom.com μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρτίδες ζωντανά με παράλληλο σχολιασμό των παρτίδων από τη σκακιστική μηχανή stockfish 2.0.1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες