Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2011

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2011, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από 23 έως 30 Δεκεμβρίου 2010, στα Πατήσια.
Την ομάδα της ΑΕΚ αντιπροσώπευσαν συνολικά 8 αθλητές, ακριβώς όπως και πέρυσι. Η μόνη διαφορά ήταν ότι φέτος συμμετείχαν κυρίως νέοι σκακιστές, όχι σε ηλικία, αλλά με σχετικά μικρή έως ελάχιστη σκακιστική εμπειρία (αν εξαιρέσουμε τον Γρηγοριάδη και την Τσεργά), σε αντίθεση με πέρυσι, που συμμετείχαν όλα τα "βαριά χαρτιά" της ομάδας στο νεανικό κομμάτι (Κοσμάς-Λέκκας, Αζναουρίδης, αφοί Τσίρου).
Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Σημασία έχει πρώτα απ' όλα η συμμετοχή και μετά όλα τα άλλα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους νικητές, όσο και στους αφανείς ήρωες, τους γονείς-συνοδούς, αλλά και στους διοργανωτές των αγώνων.
Αναλυτικά η πορεία των συμμετεχόντων σκακιστών της ΑΕΚ, έχει ως εξής (πατήστε πάνω στο όνομα για να δείτε τα ατομικά στατιστικά τους, όπως δημοσιεύονται στο www.chess-results.com):

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΑ-10 ΕΤΩΝ (71 συμμετοχές)

ΤΖΑΜΟΥΣΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
Ο Φώτης τερμάτισε στην 43η θέση, μαζεύοντας 3 βαθμούς σε 7 αγώνες. Στην 3η του συμμετοχή στη διοργάνωση τα πήγε αρκετά καλά, αν αναλογιστούμε ότι φέτος "ανέβηκε" ηλικιακή κατηγορία (στις δύο προηγούμενες χρονιές αγωνίστηκε στην κατηγορία Α-08).

POMOHACI LUKA (Romania)
O Luka, όπως και ο Φώτης, συμμετέχει για 3η φορά στη διοργάνωση (τις δύο προηγούμενες συμμετείχε στην κατηγορία Α-08). Τερμάτισε στην 58η θέση, με 2 βαθμούς. Παρότι δεν παρακολουθεί μαθήματα σκακιού και δουλεύοντας μόνος του στο σπίτι, η παρουσία του ήταν αρκετά καλή και το πείσμα του αξιομνημόνευτο.

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο Μανώλης τερμάτισε στην 69η θέση, μαζεύοντας 1 βαθμό. Στην πρώτη του παρουσία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και μόνο η συμμετοχή μετράει. Του αξίζουν συγχαρητήρια.

ΚΟΤΣΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο Νίκος ήταν η έκπληξη από πλευράς ΑΕΚ στην εν λόγω κατηγορία. Κατάφερε να τερματίσει στην 38η θέση με 3,5 βαθμούς (κάνοντας 50% δηλαδή) και έτσι κατάφερε να βρεθεί πάνω απ' όλους τους "κιτρινόμαυρους" συμπαίκτες του. Στην πρώτη του παρουσία σε σκακιστικούς αγώνες, τα πήγε πολύ καλά και αν συνεχίσει να δουλεύει, το μέλλον του ανήκει.

ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Ακόμα ένας μαθητής του Γιάννη Βραϊμάκη και ακόμα ένας σκακιστής που έκανε το ντεμπούτο του φέτος στα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής. Τερμάτισε στην 59η θέση, με 2 βαθμούς, έχοντας ικανοποιητική παρουσία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΑ-12 ΕΤΩΝ (90 συμμετοχές)

ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Ο Θεοφάνης, στην 1η του συμμετοχή σε σκακιστικούς αγώνες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διοργάνωση, αφού αποσύρθηκε από τον 6ο γύρο και μετά. Συμβαίνουν αυτά στις μικρές ηλικιακά) κατηγορίες. Είναι όμως σημαντικό το ότι πήρε μία γεύση από σκακιστικούς αγώνες, αφού ξεκίνησε το σκάκι σχετικά πρόσφατα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΑ-14 ΕΤΩΝ (69 συμμετοχές)

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μιχάλης, από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους λιλιπούτειους σκακιστές της ΑΕΚ, τερμάτισε στη 13η θέση, με 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Ήταν η πρώτη του παρουσία στην κατηγορία Α-14 και είναι σίγουρο ότι του χρόνου θα πάει ακόμα καλύτερα. Πάντως είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σκακιστής, ο οποίος τιμά την φανέλα της ΑΕΚ όπου και αν αγωνίζεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ-12 ΕΤΩΝ (28 συμμετοχές)

ΤΣΕΡΓΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΑΜΑΛΙΑ

Η Φωτεινούλα, είναι η από τις πιο συμπαθητικές παρουσίες στο σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. Έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια και ανταμείφθηκε γι' αυτό, αφού τερμάτισε στην 11η θέση, με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες. Το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται όλο και πιο πολύ. Πάντως είναι δύσκολο να βρει κανείς σκακίστρια με τις αγωνιστικές εμπειρίες της Φωτεινής σε ομαδικό κυρίως επίπεδο, αφού έχει συμμετάσχει με την ΑΕΚ στην Α' και στην Β' Εθνική, αλλά και στον ΠΟΑ. Σίγουρα το μέλλον της ανήκει. Συγχαρητήρια!

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση μπορείτε να αντλήσετε από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες