Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ρεπορτάζ από Ικαρία


Μετά την ένταση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας, επιβαλλόταν να επέλθει η χαλάρωση για τους αθλητές, αλλά και για τους υπευθύνους του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ. Μία καλή ευκαιρία για κάτι τέτοιο, προσφέρει το διεθνές τουρνουά που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ικαρία και συγκεκριμένα στον Άγιο Κήρυκο (από 13 έως 21 Ιουλίου 2010). Σκάκι και διακοπές είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός και η Ικαρία κάθε χρόνο είναι ο ιδανικός προορισμός για κάτι τέτοιο.


Από την ΑΕΚ στο τουρνουά συμμετέχουν ο Νίκος Τεπελένης, η Μαρία Πετσετίδη και η Χριστίνα-Δέσποινα Παχάκη. Στο κομμάτι των κληρώσεων και της διαιτησίας είναι ο Μιχάλης Πρεβενιός, ενώ σε αυτό της επικοινωνίας ο Χρήστος Πιλάλης.
Μετά τη συμπλήρωση του 6ου γύρου, ο Τεπελένης βρίσκεται στη 10η θέση με 4,5 βαθμούς, η Πετσετίδη στην 43η με 3,5 βαθμούς και η Παχάκη στην 57η με 3 βαθμούς (συμμετέχουν συνολικά 138 σκακιστές και σκακίστριες).
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Το Σάββατο 17/7, που σύμφωνα με την προκήρυξη υπήρχε κενή μέρα για το ατομικό τουρνουά, διεξήχθη το ομαδικό rapid (γρήγορο σκάκι), όπου συμμετείχε μια αντιπροσωπευτική ομάδα της ΑΕΚ, αποτελούμενη από τους Τεπελένη, Πιλάλη, Πρεβενιό και Πετσετίδη. Στο ομαδικό αυτό πρωτάθλημα, έλαβαν μέρος συνολικά 15 ομάδες, άλλες με τις επίσημες ονομασίες τους (ΣΑ Χαλκίδας, ΓΑΣ "Αετός", ΣΟ "Θωμάς Γεωργίου", "Φάρος" Βαρβασίου Χίου) και άλλες με ονομασίες ευφάνταστες, όπως "Ούννοι", "Ανώνυμοι", "Οδύσσεια", "Κομήτες" κ.α. Η ΑΕΚ ισοβάθμησε στην 1η θέση, μαζί με άλλες 3 ομάδες, αλλά μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας, κατετάγη στην 4η θέση, με 7 βαθμούς σε 5 αγώνες (έκανε 3 νίκες, έφερε 1 ισοπαλία και ηττήθηκε 1 φορά). Στη φωτογραφία που είναι από την απονομή, διακρίνονται από αριστερά οι Χρ. Πιλάλης, Νικ. Τεπελένης, Μιχ. Πρεβενιός, Μαρία Πετσετίδη και ο μικρός Ερνέστος, γιός του Χρήστου (με την εμφάνιση της ΑΕΚ).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα του φιλικού χαρακτήρα τουρνουά, μπορείτε να δείτε εδώ.

Τέλος, στο ιστολόγιο του ΣΟ Ικαρίας "Ι. Τζελεπής" (απ' όπου είναι και οι φωτογραφίες), έχει αναρτηθεί συνέντευξη της Παχάκη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες