Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Α' Εθνική 2010: 1ος γύρος

Πέντε χρόνια μετά από την ίδρυση του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ (Σεπτέμβριος 2005) και έχοντας πετύχει ισάριθμες ανόδους κατηγοριών (ξεκίνημα το 2006 από τη Β' Τοπική Κατηγορία Αττικής), έφθασε η στιγμή για την πρώτη μας συμμετοχή στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής Κατηγορίας. Στην κορυφαία εγχώρια διασυλλογική διοργάνωση, θα συμμετέχουν συνολικά 22 ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αττική: 10, Κρήτη: 4, Πελοπόννησος: 2, Στερεά Ελλάδα: 2, Ήπειρος: 1, Δυτική Μακεδονία: 1, Θεσ/νίκη: 1, Νησιά Αιγαίου: 1).
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Περιστέρι (Ολυμπιακό Γυμναστήριο), το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βορείου Ηπείρου 28-30. Το Πρωτάθλημα θα είναι 7 γύρων και θα διεξαχθεί από 05 έως 11 Ιουλίου 2010, με ώρα έναρξης των αγώνων την 17:30 (πλην του τελευταίου γύρου ο οποίος θα αρχίσει στις 09:30). Η διάρκεια της κάθε παρτίδας δεν μπορεί να υπολογισθεί (άρα και η ώρα λήξης των αγώνων), αφού κάθε σκακιστής έχει στη διάθεσή του 1,5 ώρα για τις πρώτες 40 κινήσεις, 30' για τις υπόλοιπες κινήσεις, συν 30'' πρόσθεση χρόνου, για κάθε κίνηση που πραγματοποιεί.
Στα πλαίσια του 1ου γύρου, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Με την εν λόγω ομάδα από την Ανατολική Μακεδονία θα τεθούμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι.
Για να δείτε τους 20 σκακιστές που δήλωσαν όλες οι ομάδες, πατήστε εδώ.
Οι αγώνες διεξάγονται με 12μελή σύνθεση από κάθε ομάδα, η οποία αναλύεται ως εξής: 1η-5η σκακιέρα: γενικές (ανεξάρτητα φύλλου και ηλικίας), 6η σκακιέρα: γυναίκα, 7η σκακιέρα: Κορίτσι-18 ετών, 8η σκακιέρα: Κορίτσι-16 ετών, 9η σκακιέρα: Αγόρι ή Κορίτσι-18 ετών, 10η σκακιέρα: Αγόρι ή Κορίτσι-16 ετών, 11η σκακιέρα: Αγόρι ή Κορίτσι-14 ετών, 12η σκακιέρα: Αγόρι ή Κορίτσι-12 ετών.
Σε κάθε σκακιέρα, η νίκη δίνει 1 βαθμό, η ισοπαλία από 1/2 βαθμό σε κάθε σκακιστή και η ήττα δε δίνει βαθμό. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 6,5 βαθμούς (το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων είναι το 2-1-0). Αν υπάρχει κενή σκακιέρα, η ομάδα χάνει επιπλέον 1/2 βαθμό.
Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, η 1η ομάδα της τελικής κατάταξης, ανακηρρύσεται Πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες (δηλαδή η 21η και η 22η).
Αναλυτικά τα ζευγάρια του 1ου γύρου, έχουν ως εξής:

1. ΠΣ Περιστερίου - ΣΟ Πατρών
2. ΣΟ Ηλιούπολης - ΑΟ "Κύδων" Χανίων
3. ΕΟΑΟ "ο Φυσιολάτρης" Νίκαιας - Πανιώνιος ΓΣ
4. ΛΠ Φλώρινας - ΑΕΚ
5. ΣΑ Χανίων - ΣΑ Γαζίου
6. ΝΟ Καλαμάτας "ο Ποσειδών" - ΣΟ Ηρακλείου
7. ΣΟ Καλλιθέας - ΕΕΣ Κορυδαλλού
8. ΣΟ Ικαρίας "Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ" - ΕΣ Άμφισσας
9. ΦΟΝ Ηρακλείου Αττικής "Επικοινωνία" - ΑΣ Παπάγου
10. ΣΑ Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς" - ΣΑΣ Κορωπίου
11. ΟΣ Τριανδρίας - Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών

Μπορείτε να δείτε τις συνθέσεις των ομάδων, τις κληρώσεις, τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία, φωτογραφίες, αλλά και live τους αγώνες, στο επίσημο site της διοργάνωσης, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες