Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Φινάλε με νίκη


Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ομάδα σκάκι της ΑΕΚ, αφού στον 8ο και τελευταίο γύρο, επικράτησε με σκορ 7-5 επί του Πανελληνίου ΓΣ, σε παιχνίδι που κατόπιν αιτήματος των αντιπάλων μας, διεξήχθη στο εντευκτήριό μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο "Δικέφαλος" κατέλαβε τελικά τη 2η θέση στην κατάταξη (έχοντας 7 νίκες και 1 ήττα) και πλέον ετοιμάζει τα σχέδιά του για την Α' Εθνική Κατηγορία, τον Ιούλιο του 2010.
Ο αγώνας μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίστηκε με χαλαρότητα από την αρχή, αφού δεν υπήρχε το βαθμολογικό άγχος. Αυτό όμως δε μας εμπόδισε να κατακτήσουμε μια ακόμα νίκη.
Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, χαλαρό, με όμορφη διάθεση και σε μια ομολογουμένως φιλική ατμόσφαιρα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ισοπαλία του Μουτούση και ήττα (απροσδόκητη, σε κερδισμένη θέση) της Τσεργά. Όμως γρήγορα-γρήγορα, οι νίκες του Μιχάλη Γρηγοριάδη και του Τσίρου, έφεραν την ΑΕΚ ξανά στη θέση του οδηγού. Νίκη για την Παχάκη, ισοπαλία ο Κοτρότσος με το σκορ πλέον να διαμορφώνεται σε 5-2 υπέρ της ΑΕΚ. Στη συνέχεια, η νίκη του Τεπελένη και η ήττα της Πετσετίδη, απλά μας έφεραν πιο κοντά στην τελική επικράτηση, η οποία ήρθε με την ισοπαλία του Σιαπαρίνα και του Αλέξανδρου Γρηγοριάδη. Η ήττα του Κοσμά-Λέκκα, απλά έγραψε το τελικό 7-5 υπέρ της ΑΕΚ.
Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο Διασυλλογικό Κύπελλο Αττικής 2010, το οποίο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.
Αξίζουν σε όλους όσους αγωνίστηκαν θερμά συγχαρητήρια.


Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, είχε ως εξής (πρώτοι αναφέρονται οι σκακιστές/σκακίστριες του τυπικά γηπεδούχου Πανελληνίου ΓΣ):

1. ΣΑΧΤΑΧΤΙΝΣΚΙ Αλεκπέρ - ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ Κων/νος 1/2-1/2
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Ιωάννης - ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ Βασίλειος 1/2-1/2
3. ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΣ Γεώργιος - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Αλέξανδρος 1/2-1/2
4. ΔΙΑΤΣΙΝΤΟΣ Απόστολος - ΤΕΠΕΛΕΝΗΣ Νικόλαος 0-1
5. ΝΤΟΥΤΣΟΥΛΗΣ Παναγιώτης - ΣΙΑΠΑΡΙΝΑΣ Κων/νος 1/2-1/2
6. ΜΑΚΚΑ Ευανθία - ΠΕΤΣΕΤΙΔΗ Μαρία 1-0
7. ΔΟΥΝΗ Ασπασία - ΤΣΕΡΓΑ Φωτεινή-Αμαλία 1-0
8. ΔΟΥΝΗ Μαρία - ΠΑΧΑΚΗ Χριστίνα-Δέσποινα 0-1
9. ΔΟΥΝΗΣ Αλέξανδρος - ΚΟΣΜΑΣ-ΛΕΚΚΑΣ Δημήτριος 1-0
10. ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ Κων/νος - ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗΣ Σωκράτης Παναγιώτης 0-1
11. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Παναγιώτης - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Μιχαήλ 0-1
12. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Νικήτας - ΤΣΙΡΟΣ Φραγκίσκος-Βλάσιος 0-1

Παχάκη - Γρηγοριάδης - Τσίρος: Στυλοβάτες της ΑΕΚ στην πορεία προς την Α' Εθνική.

Παχάκη Χριστίνα-Δέσποινα: Η Πατρινιά 15χρονη σκακίστρια της ΑΕΚ, έκανε 7 νίκες και 1 ισοπαλία, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο ρεκόρ στην κατηγορία, μεταξύ όλων των σκακιστών όλων των ομάδων! Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Χριστίνα κάθε Κυριακή ερχόταν να αγωνιστεί από την Πάτρα, όπου και μένει μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες