Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός Πανελληνίων Ατομικών Πρωταθλημάτων 2010 (Α-Κ έως 18 & 20 ετών)

Παρελθόν αποτελούν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Εφήβων, Νεανίδων και Νέων Α-Γ, τα οποία διεξήχθηκαν στο Περιστέρι. Στις δύο πρώτες κατηγορίες, συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια έως 18 ετών, ενώ στις δύο επόμενες έως 20 ετών.
Οι συμμετοχές της ΑΕΚ είχαν ως εξής:

Κατηγορία Εφήβων (-18 ετών)

ΚΟΣΜΑΣ-ΛΕΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (16 ετών)
Ο Δημήτρης (6ος στην αρχική κατάταξη σύμφωνα με τα διεθνή ELO των συμμετεχόντων), έκανε μάλλον ένα κακό τουρνουά. Μέσα στο Δεκέμβριο συμμετείχε στο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών, όπου αντιμετώπισε εξαιρετικά δυνατούς αντιπάλους, αλλά μετά δε συμμετείχε στα Νεανικά Αττικής και έτσι είχε χρόνο να ξεκουραστεί κάπως από τους συνεχόμενους αγώνες. Τερμάτισε τελικά στη 14η θέση (επί συνόλου 35 συμμετεχόντων), με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες (4 νίκες - 2 ισοπαλίες - 3 ήττες). Πάντως έχει άλλα δύο χρόνια ακόμα στην εν λόγω κατηγορία, αφού η κανονική του είναι αυτή των Αγοριών-16 ετών. Το μέλλον σίγουρα του ανήκει.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (12 ετών)
Συμμετείχε στο πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για να αποκομίσει εμπειρίες. Η κατηγορία του είναι αυτή των Αγοριών -12 ετών. Τερμάτισε στην 23η θέση (επί συνόλου 35 σκακιστών), με 4,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (2 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες και 1 bye). H παρουσία του κρίνεται ως ικανοποιητική, αν αναλογιστούμε το νεαρό της ηλικίας του και το ότι συμμετείχε σε δύο συνεχόμενα τουρνουά μέσα στις γιορτές, χωρίς να ξεκουραστεί καθόλου. Ταλέντο έχει, διάθεση έχει και σίγουρα θα μας χαρίσει μεγάλες χαρές στο μέλλον.

Κατηγορία Νεανίδων (-18 ετών)

ΠΑΧΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ (16 ετών)
Ένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Δικεφάλου, συμμετείχε (όπως όλοι οι σκακιστές της ΑΕΚ), σε κατηγορία μεγαλύτερη από την ηλικία της. Μετά την επιτυχία της στα Ατομικά Νεανικά της Πελοποννήσου (3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στα Α&Κ-18 ετών), η Πατρινιά σκακίστρια της ΑΕΚ τερμάτισε στη 16η θέση (επί συνόλου 23 σκακιστριών), μαζεύοντας 4 βαθμούς σε 9 αγώνες (2 νίκες - 4 ισοπαλίες - 3 ήττες). Σίγουρα θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει καλύτερα, όμως σίγουρα θα τα καταφόρει καλύτερα στο μέλλον, αφού έχει άλλα δύο χρόνια δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω κατηγορία.

Κατηγορία Νέων Ανδρών (-20 ετών)

ΤΣΙΡΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ-ΒΛΑΣΙΟΣ (11 ετών)
Ο "Βενιαμίν" των συμμετεχόντων από πλευράς σκακιστών ΑΕΚ, συμμετείχε στη μεγαλύτερη δυνατή (ηλικιακά) κατηγορία. Σκακιστικό θράσος; Άγνοια κινδύνου; Συλλογή εμπειριών; Όπως θέλετε πέστε το. Η ουσία είναι ότι ο "Φραγκ" τα κατάφερε περίφημα. Τερμάτισε στην 26η θέση, επί συνόλου 40 σκακιστών, με 4 βαθμούς σε 9 αγώνες (3 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες). Με φόρα από την κατάκτηση της 4ης θέσης στην κατηγορία των Α-12 στην Αττική, αν και ξεκίνησε με 2 ήττες, ανέκαμψε και ξεπέρασε το όποιο άγχος και τη δεδομένη κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Μπράβο Φραγκίσκο!

Συνολικά και οι 4 σκακιστές της ΑΕΚ πέτυχαν στους 35 αγώνες που έδωσαν 11 νίκες και 11 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν 13 φορές. Απολογισμός διόλου ευκαταφρόνητος. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Για να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες