Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επιτυχίες σκακιστών ΑΕΚ στο 99ο Τουρνουά ΣΟ Αμπελοκήπων



Ένα από τα παραδοσιακά σκακιστικά τουρνουά στην Αθήνα, είναι αυτό του ΣΟ Αμπελοκήπων, το οποίο αισίως έφθασε στο νούμερο 99 (!), ενώ σύντομα θα διοργανωθεί και το νούμερο 100 (εντός του Νοεμβρίου η έναρξη). Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, η οποία, στην καρδιά της Αθήνας, δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς σκακιστές να χαρούν το σκάκι, παίζοντας πολλές φορές εναντίων ισχυρών αντιπάλων. Χαρακτηριστικό του τουρνουά είναι ότι, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες έχουν διεθνές ELO, πράγμα που επιτρέπει σε όσους δεν έχουν, να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ¨νόρμες" για να το πετύχουν.
Αρκετοί σκακιστές της ΑΕΚ συμμετείχαν στα 99 αυτά τουρνουά, με τελευταίους συμμετέχοντες τον Κώστα Σιαπαρίνα και το 10χρονο Φραγκίσκο-Βλάσιο Τσίρο, οι οποίοι είχαν μάλιστα σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, ο Φραγκίσκος τερμάτισε στην 1η θέση στην κατηγορία έως 18 ετών, έχοντας να αντιμετωπίσει (και να συναγωνισθεί) εξαιρετικά ισχυρούς σκακιστές και μάλιστα μεγαλύτερους σε ηλικία. Από τη μεριά του, ο Κώστας Σιαπαρίνας, τερμάτισε στην 3η θέση (ισοβαθμώντας όμως και με άλλους σκακιστές).
Ας ελπίσουμε και στο 100ο (ιωβηλαίο) τουρνουά, οι σκακιστές μας να τα πάνε εξίσου καλά και να ευχηθούμε στο ΣΟ Αμπελοκήπων να τα χιλιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες