Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Αφιέρωμα στην ΑΕΚ το ΣΚΑΪ (6/11/09 ώρα 23:00)


Σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 23:00, όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ θα πρέπει να συντονιστούν με το ΣΚΑΪ, καθώς το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του καναλιού με τίτλο «Για πάντα Πρωταθλητές», είναι αφιερωμένο στην ΑΕΚ, τη μεγαλύτερη (για εμάς τους οπαδούς της), ομάδα στον κόσμο.
Το επεισόδιο ξεκινά με τη γέννηση της ομάδας και το μεγάλο Κώστα Νεγρεπόντη, τις προπολεμικές ομάδες, το νταμπλ του 1939 και το πρωτάθλημα του 1940.
Ακολουθεί η μεταπολεμική ομάδα, το κύπελλο του 1956 (με ομιλητή το Γιάννη Κανάκη), τα πέτρινα χρόνια στην ΑΕΚ (με δηλώσεις του Ανδρέα Σταματιάδη) και φυσικά το δίδυμο Νεστορίδη και Παπαϊωάννου. Οι δυο θρυλικοί παίκτες, συναντιούνται ξανά στο γκρεμισμένο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και θυμούνται τις ημέρες δόξας, όπως το πρωτάθλημα του 1963 (που έβαλε τέλος σε 23 χρόνια... ξηρασίας). Τα πρωταθλήματα του 1968 και του 1971 ακολουθούν, ενώ η εκπομπή στέκεται και σε μια ιστορική νίκη, το περίφημο 3-2 επί της μεγάλης Ίντερ, το 1971.
Φυσικά δίνεται μεγάλο βάρος στην ομάδα του Μπάρλου και του σπουδαίου Φάντρονκ. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, σε σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη, ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος, ο Λάκης Νικολάου, ο Νίκος Χρηστίδης και ο Τάκης Νικολούδης, μιλούν για εκείνα τα χρόνια. Ο Στέλιος Μανωλάς αναφέρεται στα δύσκολα χρόνια του '80 και παράλληλα με τον Μπάγιεβιτς, θυμούνται την τελευταία σπουδαία περίοδο της ΑΕΚ, με τα τέσσερα πρωταθλήματα μεταξύ 1988 και 1994, ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας, αναφέρεται και στα δύσκολα τελευταία χρόνια της ομάδας. Τέλος, επιστρέφουν στη γκρεμισμένη Νέα Φιλαδέλφεια για ένα αληθινά συγκινητικό κλείσιμο. Η εκπομπή επιχειρεί επίσης να μπει στην ψυχοσύνθεση του μέσου οπαδού της ΑΕΚ, ενώ θα παρουσιαστούν σπανιότατα αρχειακά υλικά, όπως ο τελικός κυπέλλου του 1956, τα εγκαίνια του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας το 1962 και πολλά άλλα.

(από το www.aek365.gr)

ΑΕΚάρα για ΠΑΝΤΑ.... Και το ξέρεις καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες