Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Συμμετοχές σκακιστών ΑΕΚ σε διάφορα τουρνουά

Η αγωνιστική (θερινή) περίοδος, με τα πολλά διεθνή ατομικά τουρνουά, σιγά-σιγά παραχωρεί τη θέση της στο φθινόπωρο, όπου δεσπόζουν στο σκακιστικό αγωνιστικό πρόγραμμα, ομαδικές κυρίως διοργανώσεις (φιλικού χαρακτήρα), της ΕΣΣΝΑ (κυρίως), αλλά και της ΕΣΟ.
Θα πρέπει λοιπόν να αναφερθούμε (για να κλείσει η καλοκαιρινή ενότητα και να μπούμε σε χειμερινούς ρυθμούς), στις συμμετοχές των σκακιστών της ΑΕΚ στα διάφορα καλοκαιρινά τουρνουά του Αυγούστου, στα οποία δεν είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις.

24ο Διεθνές Τουρνουά "Ακρόπολις 2009" (Χαλκίδα, 10-18 Αυγ 2009)

Στο εν λόγω τουρνουά δεν είχαμε αγωνιστική συμμετοχή από πλευράς ΑΕΚ. Όμως, η ψυχή του "Ακρόπολις 2009", όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, ήταν ένας εκ των εφόρων του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ (και συνάμα σκακιστής του τμήματος), ο Μιχάλης Πρεβενιός. Ανέλαβε και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, το δύσκολο έργο του συντονιστή του τουρνουά, όπως είχε ορισθεί από την προκύρηξη της διοργάνωσης. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου, συνέβη ένα δυσάρεστο περιστατικό, ο θάνατος (κατά τη διάρκεια του αγώνα), του Πατρινού σκακιστή Νίκου Καραπάνου, γεγονός το οποίο σημάδεψε όλους τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές αρνητικά, επισκιάζοντας τα πάντα. Ας ήταν κοντά μας ο Νίκος σήμερα και ας μην είχε οργανωθεί και συντονιστεί τίποτε καλά στο τουρνουά. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και στη διατήρηση της υγείας, όλα τα άλλα είναι αστεία.

17ο Διεθνές Τουρνουά "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση" (Νίκαια, 22-29 Αυγ 2009)

Με ρεκόρ συμμετοχών (369 σκακιστές και σκακίστριες), διεξήχθη στη Νίκαια το 3ο δεκαήμεο του Αυγούστου, το 17ο ΔΤ "Τιμή στην Εθνική Αντίσταση".
Από πλευράς ΑΕΚ, συμμετείχαν συνολικά τέσσερις σκακιστές. Αναλυτικότερα, ο ΙΜ Αλέξανδρος Γρηγοριάδης, τερμάτισε στην 20 θέση της γενικής κατάταξης και 2ος στην ειδική κατηγορία σκακιστων άνω των 50 ετών (S-50). Ο Αλέξανδρος, συγκέντρωσε 6,5 πόντους, σε 9 αγώνες.
Ο γιός του Μιχάλης, τερμάτισε στην 196η θέση, μαζεύοντας 4 βαθμούς, επίσης σε 9 αγώνες.
Ο δραστήριος Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος, ο οποίος συμμετείχε σε ένα ακόμα καλοκαιρινό τουρνουά, τερμάτισε στην 148η θέση της γενικής κατάταξης και στην 6η θέση της ειδικής κατηγορίας Αγοριών έως 12 ετών, συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 9 αγώνες.
Τέλος, ο έφηβος (U-18) Αναστάσιος Καφετζόπουλος, με 4,5 βαθμούς, τερμάτισε 154ος στη γενική κατάταξη.

2ο Διεθνές Τουρνουά Αιγιαλείας (Αίγιο, 30 Αυγ-05 Σεπ 2009)

Στο εν λόγω τουρνουά, συμμετείχαν τα αδέρφια Δημήτρης και Φραγκίσκος-Βλάσιος Τσίρος.
Επί συνόλου 64 συμμετεχόντων, ο Φραγκίσκος τερμάτισε στην 26η θέση της γενικής κατάταξης (με 5 πόντους σε 9 αγώνες), ενώ είχε άλλη μία σημαντική επιτυχία στο ενεργητικό του, αυτή της κατάκτησης της 1ης θέσης, στην ειδική κατηγορία Αγοριών έως 10 ετών.
Με τη σειρά του ο Δημήτρης, τερμάτισε στην 39η θέση, μαζεύοντας 4 πόντους και συνάμα πολύτιμες εμπειρίες.

1ο "Παπαναστάσιο" Τουρνουά (Περιστέρι, 08-16 Σεπ 09)

Συμμετέχει ο Μιχάλης Γρηγοριάδης (το τουρνουά βρίσκεται σε εξέλιξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες