Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

4 χρόνια συμπληρώνει το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ


Το σκακιστικό τμήμα του Δικεφάλου, αισίως συμπλήρωσε 4 χρόνια ύπαρξης και πλέον βαδίζει ολοταχώς για τον 5ο χρόνο, κατά τον οποίο ευελπιστούμε όλοι να πανηγυρίσουμε την άνοδο και τη συμμετοχή μας στην Α' Εθνική Κατηγορία, τον Ιούλιο του 2010.
Την 30η Ιουνίου 2005, το ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (με Πρόεδρο τον Αχιλλέα Κουρέπη), αποφάσισε και επίσημα την ίδρυση του τμήματος, απόφαση η οποία ενεκρίθη από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΑΕΚ, που πραγματοποιήθηκε τη 12η Ιουλίου 2005. Την 14η Ιουλίου 2005 το ΔΣ αποφάσισε όπως ορίσει έφορο του τμήματος τον Χρήστο Πιλάλη με βοηθούς εφόρου τους Μιχάλη Πρεβενιό και Φώτη Αρμπή. Ακολούθησε η επίσημη αναγνώρηση του τμήματος από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής (ΕΣΣΝΑ) την 3η Σεπτεμβρίου 2005 και από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ), την 5η Σεπτεμβρίου 2005.
Το Σκακιστικό τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως ήταν πλέον γεγονός.
Με αφορμή την συμπλήρωση 4 χρόνων από την επίσημη αναγνώριση του τμήματος από την ΕΣΟ και την ΕΣΣΝΑ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν αυτά τα χρόνια να πετύχουμε όλους σχεδόν τους στόχους που είχαμε θέσει. Κυρίως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον απλό και ανώνυμο κόσμο της ΑΕΚ, για τη στήριξή του (ηθική αλλά και οικονομική). Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει, αφού με τη μετακόμιση του σκακιστικού τμήματος σε νέα γραφεία (τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν σύντομα), μπορούμε να κάνουμε όλα τα όνειρα και όλα τα σχέδιά μας πραγματικότητα.
Ελπίζουμε και εμείς με τη σειρά μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της ένδοξης Ιστορίας της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ, η οποία από το 1924 τιμά τον Ελληνικό αθλητισμό σε όλα τα πέρατα του κόσμου. Κοντά στους Πανελλήνιους και Διεθνής τίτλους του ποδοσφαίρου, της καλαθόσφαιρας (μπάσκετ), της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), της χειροσφαίρισης (χάντμπωλ), του κλασσικού αθλητισμού (στίβου), της ποδηλασίας, της πυγμαχίας, της ξιφασκίας και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πίγκ πόγκ), ελπίζουμε στο μέλλον να προστεθούν και αυτοί του σκακιστικού τμήματος. Και όπως είπε και ο Πατριάρχης Κων/λεως Βαρθολομαίος, με αφορμή τα 80α γενέθλια του συλλόγου: "Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν"...
ΑΕΚάρα για πάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες