Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Δύο στα δύο για το Δικέφαλο στη Β' Εθνική


Με νίκη συνέχισε την πορεία της προς την ΠΟΑ και την Α' Εθνική Κατηγορία, η ομάδα της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα η Ένωση επικράτησε με το άνετο 8,5-3,5 της Εστίας Νέας Σμύρνης, σε ένα παιχνίδι που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια (στα γραφεία της ΑΕΚ), στα πλαίσια του 2ου γύρου του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Κατηγορίας. Ο Δικέφαλος πήρε έτσι εκδίκηση για τη μοναδική ήττα του σε όλες τις διοργανώσεις κανονικού χρόνου (4,5-5,5 πέρυσι στη Γ' Εθνική) από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Με αυτή της τη νίκη, η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου, με 4 βαθμούς (και 17 πόντους), μαζί με τον ΑΣΟ Πετρούπολης "ΔΙΑΣ" (ο οποίος έχει επίσης 4 βαθμούς, αλλά 16 πόντους). Απομένουν ακόμα δύο αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Αν η ΑΕΚ επικρατήσει του Σκακιστικού Κύκλου Ιλίου την επόμενη αγωνιστική, εξασφαλίζει μια από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό της και ως εκ τούτου εξασφαλίζει την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση.
Νίκες για την ΑΕΚ πέτυχαν οι Στράτος Γρίβας (αριστερά στη φωτό), Κώστας Μουτούσης (δεξιά στη φωτό), Αλέξανδρος Γρηγοριάδης, Θωμάς Μίχος, Μαρία Πετσετίδη, Αναστάσης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Κοσμάς-Λέκκας και Πολίνα Παυλή. Ισοπαλία έκανε ο Χρήστος Πιλάλης, ενώ ηττήθηκαν οι Φωτεινή-Αμαλία Τσεργά, Κων/νος Σοϊλεμέζης και Φραγκίσκος-Βλάσης Τσίρος.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το παιχνίδι, υπάρχει στην εκπληκτική ιστοσελίδα του ΑΕΚ "ΑΒΑΞ και ΠΕΣΣΟΙ" (με έδρα τη Χαλκίδα). Πατήστε εδώ για να το δείτε.


Πιλάλης, Πετσετίδη, Παυλή (αριστερά), αγωνίζονται σε 5η, 6η και 7η σκακιέρα αντίστοιχα.


Μαρία Πετσετίδη (αριστερά) και Πολίνα Παυλή, έδωσαν δύο πόντους στην ΑΕΚ με τις νίκες τους επί των αντιπάλων τους.


Η μικρή Φωτεινή-Αμαλία Τσεργά, παλεύει όλα τα παιχνίδια της και αποτελεί το μέλλον της ΑΕΚ.


Παντοδυναμία της ΑΕΚ σε 9η και 10η σκακιέρα. Καφετζόπουλος (αριστερά) και Κοσμάς-Λέκκας, πέτυχαν άνετες νίκες. Διακρίνεται δεξιά ο Σοϊλεμέζης και στο βάθος οι Πετσετίδη και Παυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες