Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

2-2 στον κανονικό αγώνα και ήττα στο 2ο μπαράζ του ημιτελικού

Δεν τα κατάφερε τελικά η ομάδα της ΑΕΚ στον ημιτελικό του 26ου Διασυλλογικού Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον ΑΟ "Κύδων" Χανίων. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ αφού ήλθε ισόπαλη με 2-2 στον κανονικό αγώνα και στο 1ο μπαράζ, τελικά ηττήθηκε με σκορ 3,5 - 0,5 στο 2ο μπαράζ, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε στις 17:00 και κράτησε μέχρι τις 23:25, δηλαδή διήρκησε περίπου 6,5 ώρες! Ο Δικέφαλος, παρατάχθηκε με τον IM Αλέξανδρο Γρηγοριάδη στην 1η σκακιέρα, με τον Γάλλο GM Etienne Bacrot στην 2η, με τον ΙΜ Κώστα Μουτούση στην 3η και με τον GM Στράτο Γρίβα στην 4η. Η ομάδα των Χανίων (η οποία είναι η τελευταία πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας), αντιπαρέταξε τους GM Χρήστο Μπανίκα, (επτά φορές πρωταθλητή Ελλάδος σε ατομικό επίπεδο), στην 1η σκακιέρα, τον GM Γιάννη Νικολαϊδη στην 2η, τον ΙΜ Γιώργο Σουλεϊδη στην 3η και τον ΥΜ Αντώνιο Παυλίδη στην 4η.
Ο κανονικός αγώνας, έληξε με σκορ 2-2, αφου νίκησε ο Γρίβας, έφεραν ισοπαλία ο Bacrot και ο Μουτούσης, ενώ ηττήθηκε ο Γρηγοριάδης. Έτσι ακολούθησε το 1ο μπαράζ, όπου έπειτα από αντιστροφή χρωμάτων, οι σκακιστές έπαιξαν έχοντας στη διάθεσή τους 15 λεπτά ο καθένας. Εδώ κυριολεκτικά έσπασαν καρδιές, αφού η ΑΕΚ βρέθηκε να προηγείται με σκορ 2 - 1, (νίκες Bacrot και Μουτούση, ήττα Γρηγοριάδη), ενώ απέμενε η παρτίδα του Γρίβα με τον Παυλίδη. Τελικά επικράτησε ο σκακιστής του Κύδωνα, αφού ο Γρίβας έχασε από χρόνο, με το χρονόμετρο του αντιπάλου του να έχει μόνο 1 δευτερόλεπτο (!!), σε μια παρτίδα όπου στο τέλος τα κομμάτια κυριολεκτικά πετούσαν στον αέρα, από την ταχύτητα με την οποία έπαιζαν οι δύο αντίπαλοι!!
Στο 2ο μπαράζ και μετά από νέα αντιστροφή χρωμάτων, ο Κύδων επικράτησε με 3,5 - 0,5 και έτσι προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την ΕΣ Θεσσαλονίκης.
Η ΑΕΚ με τη σειρά της, θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, με αντίπαλο τον ΣΟ Ικαρίας, όπου και θα διεκδικήσει την 3η θέση.
Αν και το τελικό αποτέλεσμα (με τον τρόπο που αυτό προήλθε), αφήνουν μια πικρία στην ομάδα, σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία η παρουσία της ΑΕΚ στο final - 4, οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν είναι ομάδες Α' Εθνικής, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία μόλις φέτος κέρδισε την άνοδό της στη Β' Εθνική Κατηγορία.
Πατήστε εδώ για τον επίσημο διαδυκτιακό τόπο της διοργάνωσης.

O Etienne Bacrot αποτέλεσε την ατραξιόν της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Γρηγοριάδης και Bacrot, στην 1η και στη 2η σκακιέρα αντίστοιχα.

Η ομάδα της ΑΕΚ σε πλήρη παράταξη (Γρηγοριάδης, Βacrot, Μουτούσης, Γρίβας).

Ο Στράτος Γρίβας αγωνιζόμενος στην 4η σκακιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες